Wednesday, 20 August 2014 16:36
beggarly

Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Report Xmap bugs on this forum.

Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby ulrichditt » Mon Feb 28, 2011 9:04 pm

Hi,
during the last Year i used xmap J1.5 without Problems (up to Joomla 1.5.22).
After migrating my Homepage to Joomla 1.6 without a migrationtool i tried to install xmap 2.0 Beta 2.
2 messages appeared after the Installation:

Error buildung Admin Menus
Installation of the Component successfull

Under the Component Menu of the Backend Xmap dont appear.

i found the reasons.

its probably a problem of templates for joomla 1.5. After changing the php commands of index.php and template.css to joomla 1.6 use the atomic template to install xmap. later choose the 1.5 template as standard. now xmap is running as before witout problems.

best regards Ulrich
ulrichditt
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 28, 2011 8:28 pm

Re: Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby maxmmize » Wed Mar 23, 2011 10:42 pm

I have the same issue:

Joomla! 1.6.0 Stable [ Onward ] 10-Jan-2011 23:00 GMT
PHP: 5.2.16
Dbase version: 5.0.92-community
Safe Mode: Off
Open basedir: None
Display Errors: On
Short Open Tags: On
File Uploads: On
Magic Quotes: On
Register Globals: Off
Output Buffering: Off
Session Save Path: /tmp
Session Auto Start: 0
XML Enabled: Yes
Zlib Enabled: Yes
Disabled Functions: None
Mbstring Enabled: Yes
Iconv Available: Yes
maxmmize
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 22, 2008 9:54 am

Re: Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby tloosle » Mon Apr 11, 2011 9:24 pm

I get the exact same install error. It leaves something, one of the old betas, that break it somehow.

On a clean 1.6.1 install, the newest xmap installs fine, but I can't get it on an existing site. Unistall says can't remove, install says can't create.

What can I delete in the sql database or ?? to clean up the old install?

tony
tloosle
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 1
Joined: Mon Apr 11, 2011 9:22 pm

Re: Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby guilleva » Sun Apr 17, 2011 9:20 pm

Hi,

Try uninstalling Xmap and then execute this query using any SQL client:

DELETE FROM jos_menu WHERE client_id=1 AND TYPE='component' AND link='index.php?option=com_xmap';

Then install Xmap again.

Regards,

Guillermo
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re: Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby morananusti » Sat Jun 25, 2011 4:20 am

Hi Guillermo,
I found same problem. I have no phpmyadmin background. Please explain your suggestion below in step by step to edit --jos_menu.
Regards,
morananutsi
morananusti
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 1
Joined: Sat Jun 25, 2011 4:08 am

Re: Installing xmap 2.2 Beta 2 without building Admin Menu

Postby guilleva » Sun Jun 26, 2011 7:10 pm

morananusti wrote:Hi Guillermo,
I found same problem. I have no phpmyadmin background. Please explain your suggestion below in step by step to edit --jos_menu.
Regards,
morananutsi


I don't have a phpmyadmin available right now and I don't remember exactly the steps, but basically you just have lo find out how to execute SQL commands on the phpmyadmin and then execute the query I just provided.
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica


Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest