Thursday, 31 July 2014 15:32
beggarly

Bug in Sitemap XML generation

Report Xmap bugs on this forum.

Bug in Sitemap XML generation

Postby ergensinnl » Mon Jun 06, 2011 10:25 pm

Greetings!

It's not all bad news, I love the component, it's just that I found a bug (thanks to Google Webmaster tools).

Apparently there is a typo in the admin panel, instead of "monthly" it sais "montly", and this relates back to the XML generation, so Google stumbles over it:

Invalid value for code
This XML-Tag has an incalid value, please correct and re-submit the sitemap.
Parent tag: url
Tag: changefreq
Value: montly
Problem detected on: 6 jun. 2011

Might worth a fix?
ergensinnl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:21 pm

Re: Bug in Sitemap XML generation

Postby chrisd » Tue Jun 07, 2011 4:30 pm

Hi,
just noticed the same issue and have found a fix/ workaround.

Locate: /administrator/components/com_xmap/helpers/html/xmap.php
Change line 47
Code: Select all
$options[] = JHTML::_('select.option','montly','montly');

to
Code: Select all
$options[] = JHTML::_('select.option','monthly','monthly');


Check in backend that the frequency is set to monthly, now Google should be happy and it works for me.

Have fun

chrisd
chrisd
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 07, 2011 4:24 pm

Re: Bug in Sitemap XML generation

Postby ergensinnl » Tue Jun 07, 2011 5:21 pm

Thnx for the tip. :)

I had found the workaround myself too... But I can imagine that not everyone can do this him/herself. 8-)

The bug, after all, remains in the release. So this is more of a "cry" to the developers to fix it for those less into the PHP code. ;)
ergensinnl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:21 pm

Re: Bug in Sitemap XML generation

Postby chrisd » Thu Jun 09, 2011 3:54 pm

I agree it needs to be fixed in the relase, but I think with the description most should be able to get it working :geek:
chrisd
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 07, 2011 4:24 pm

Re: Bug in Sitemap XML generation

Postby Leandro » Wed Apr 25, 2012 10:48 pm

Can you help me figure out what is wrong on my site map???

http://www.co-production.net/index.php?option=com_xmap&view=xml&tmpl=component&id=8

this is the warning i get in google

Warnings - Invalid XML tag - This tag was not recognized. Please fix it and resubmit.

Parent tag: url
Tag: uid

Thank you
Leandro
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 12
Joined: Fri Nov 18, 2011 1:15 am


Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests