Sunday, 26 October 2014 09:34
beggarly

Error 500 when loading XML sitemap

Report Xmap bugs on this forum.

Error 500 when loading XML sitemap

Postby toby07801 » Sat Jun 22, 2013 9:06 pm

Hi,

I've recently seen that my Xmap generates a 500 error when I try to access the XML sitemap, either by going directly on the link or by clicking xml sitemap in the component / backend. (HTML sitemap loads fine)

According to webmaster tools it was last downloaded by Google on the 15th of June, but since then I cannot access it myself and get this 500 error about 20-30 seconds after clicking the link.

XML Sitemap: http://nicophoto.co.uk/sitemap.xml
HTML Sitemap: http://nicophoto.co.uk/sitemap

As far as I am concerned there were no changes to my site in that time. I run Xmap 2.3.3 and Joomla 2.5.11

Does anyone else have these issues or can someone suggest a solution please?

Thanks!
toby07801
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 5
Joined: Tue Apr 16, 2013 9:20 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby power87 » Thu Jun 27, 2013 1:15 pm

same prob
power87
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 27, 2013 1:15 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby power87 » Thu Jun 27, 2013 3:07 pm

thats from the logfile:
[Thu Jun 27 15:10:54 2013] [error] [client 80.xx.xx.xx] Premature end of script headers: index.php, referer: http://www.xxx.com/administrator/index.php?option=com_xmap
power87
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 27, 2013 1:15 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby bennyvdh » Fri Jun 28, 2013 5:14 pm

Same problem here!! Can someone please take a look at this?
bennyvdh
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 28, 2013 5:12 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby power87 » Sat Jul 27, 2013 10:21 am

any news for this?
power87
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Jun 27, 2013 1:15 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby Zaskar » Fri Aug 02, 2013 9:42 am

I have the same problem! But the error only occurs when I activate the Virtuemart plugin. I think it has to do with the big number of products that are in my Virtuemart 2 shop.
Zaskar
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 02, 2013 8:51 am

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby ntcreation » Mon Sep 09, 2013 3:28 pm

I'm no expert with htaccess, but it seems using the R/L flags sorts this:

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/sitemap.xml
RewriteRule .* /index.php?option=com_xmap&id=1&view=xml [R=301,L]

My problem is it's only forwarding from site map.xml to the xmap url instead of showing the page under sitemap.xml

And only on one site, both of which have identical htaccess files...
ntcreation
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 09, 2013 3:25 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby toby07801 » Sun Oct 06, 2013 6:40 pm

Code: Select all
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/sitemap.xml
RewriteRule .* /index.php?option=com_xmap&view=xml&tmpl=component&id=1 [L]


That's what I have in .htaccess but I'm still getting the error and google has been unable to load sitemap.xml since June. I have tried uninstalling, cleaning database of all xmap tables and re-installing the component but the issue does not go away.

Accessing XML sitemap from backend or via htaccess redirect both still results in an Error 500!

Is anyone from XMAP actually reading this support forum? It would be really nice to get some pointers as to what could be the problem as I am stuck for clues.
toby07801
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 5
Joined: Tue Apr 16, 2013 9:20 pm

Re: Error 500 when loading XML sitemap

Postby toby07801 » Sat Nov 02, 2013 6:05 pm

I figured it out by pure chance today... Updated PHP version from 5.2 to 5.4 and voila, XML sitemap works again without Error 500.

Great support on here by the way, almost 6 months and not even one high-level reply... :roll:

Also perhaps, if PHP 5.4 is a requirement, this could be made clear in an obvious place so people don't have to guess as to what the problem is when things suddenly stop working?
toby07801
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 5
Joined: Tue Apr 16, 2013 9:20 pm


Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest