Friday, 25 April 2014 06:19
beggarly

[SOLVED] first xml line is blank

An open forum for opinions and general questions

[SOLVED] first xml line is blank

Postby ingbl » Tue Nov 06, 2007 3:37 pm

Hi,
after my sitemap submission Google give me an advice about a blank first line in xml file.

If I open xml file with a text editor really the first line is blank like carriage return insertion.

What's the problem?

Is there a hack to correct this issue?
Thanks in advance.
Last edited by ingbl on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 65535 times in total.
Reason: 1
ingbl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2007 3:05 pm

Re:first xml line is blank

Postby guilleva » Wed Nov 07, 2007 4:27 am

Hi, which plugins are you using? Can you check all .php files on your plugins directory and remove the trailing "?>" of that files. Please let me know if that fixes your problem.

Thanks!
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:first xml line is blank

Postby ingbl » Wed Nov 07, 2007 9:46 am

guilleva wrote:Hi, which plugins are you using? Can you check all .php files on your plugins directory and remove the trailing "?>" of that files. Please let me know if that fixes your problem.

Thanks!


Hi, thanks for the fast reply!

I'm using the following plugins:

content (default)
docman
fireboard
jevents
virtuemart

the last two (jevents and virtuemart) have trailing "?>".

Although I changed the files by removing these characters the problem remains.

Then I tried to exclude single plugin php file one by one.

The problem is resolved by removing docman plugin file.

Where is the problem inside this file?

Best regards.
ingbl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2007 3:05 pm

Re:first xml line is blank

Postby guilleva » Wed Nov 07, 2007 3:47 pm

Thanks for your feedback, it doesn't seems to be with the plugin file. This plugin includes some other docman files so, the problem could be on any of those files. But I think I have a solution to avoid this problem, can you replace the file xmap.xml.php under /components/com_xmap/ directory with this one:


Thanks for your help on this!
Last edited by guilleva on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 65535 times in total.
Reason: 1
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:first xml line is blank

Postby ingbl » Wed Nov 07, 2007 4:52 pm

Sorry but after changing your file I get an error into xml file generating:

[code:b9f8ec25]
Fatal error: Using $this when not in object context in /home/softlab/public_html/components/com_xmap/xmap.xml.php on line 33
[/code:b9f8ec25]

Any suggestion?
Regard
ingbl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2007 3:05 pm

Re:first xml line is blank

Postby guilleva » Wed Nov 07, 2007 4:56 pm

Sorry, my mistake, use this one please:
xmap-5629ec668ff19f2a532f6c9d58d24d57.zip
(1.79 KiB) Downloaded 457 times
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:first xml line is blank

Postby ingbl » Wed Nov 07, 2007 5:02 pm

You're great!

All solved!

Many, many thanks.
Cheers.
ingbl
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2007 3:05 pm

first xml line is blank

Postby alexintras » Mon Aug 18, 2008 10:53 pm

I have same problem.
Joomla 1.0.15, xmap 1.1

I'm using only this plugins:
content (default)

Was trying to change default xmap.xml.php with submitted xmap-5629ec668ff19f2a532f6c9d58d24d57.zip
(with this one not working, only blank page)

How I can solve this bug? Thank you!
(http://www.altadicion.com
index.php?option=com_xmap&sitemap=1&view=xml&no_html=1)
alexintras
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 18, 2008 10:44 pm

Re: first xml line is blank

Postby guilleva » Tue Aug 19, 2008 3:36 pm

alexintras wrote:I have same problem.
Was trying to change default xmap.xml.php with submitted xmap-5629ec668ff19f2a532f6c9d58d24d57.zip
(with this one not working, only blank page)

That's and old file, you shouldn't use that file on Xmap 1.1

alexintras wrote:How I can solve this bug? Thank you!
(http://www.altadicion.com
index.php?option=com_xmap&sitemap=1&view=xml&no_html=1)


Check if you have an empty line at the beginning or at the end of your /configuration.php file
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re: [SOLVED] first xml line is blank

Postby alexintras » Sat Dec 06, 2008 8:12 pm

That's and old file, you shouldn't use that file on Xmap 1.1

I use Xmap 1.1
Check if you have an empty line at the beginning or at the end of your /configuration.php file

I don`t have any empty space in config file...
alexintras
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 18, 2008 10:44 pm


Return to General



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest