Wednesday, 22 October 2014 22:33
beggarly

xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

An open forum for opinions and general questions

xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby lior » Mon Apr 14, 2008 6:18 pm

I've translated xmap to hebrew, but almost all strings in the modal view (the slimbox frame) are gibberish.

How can I fix it?

(the hebrew.php file attached is utf-8 encoded)

thanks,
--Lior

hebrew.txt
(9.82 KiB) Downloaded 474 times

[rename .txt to .php]
Last edited by lior on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 65535 times in total.
Reason: 1
lior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 14, 2008 7:13 pm
Location: l8d.org

Re:xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby admin » Mon Apr 14, 2008 8:59 pm

Hi, thanks for that, try modifying the value for _XMAP_CHARSET to utf-8

That's in the language file.

If that works fine for you, please let know so I can include the translation in our package!

Best regards,

Guillermo Vargas
admin
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 26
Joined: Mon Aug 27, 2007 7:32 pm

Re:xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby lior » Mon Apr 14, 2008 9:43 pm

hi,

encoding is now ok. thanks for helping.

There's still a problem with the formatting of the back-end, because hebrew (as arabic) is written right-to-left and the design assumes left-to-right page.

I help in mirroring the styling code of xmap. would you like me to send patches?

thanks again
--Lior
lior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 14, 2008 7:13 pm
Location: l8d.org

Re:xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby guilleva » Mon Apr 14, 2008 10:59 pm

Thanks for the translation Lior!

...and yes, please send me the patches! Thanks!
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby guilleva » Tue Apr 22, 2008 1:38 pm

Hi Lior, can you please help me on this? How can I modify Xmap to work with right-to-left languages?

Thanks!
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:xmap 1.1 for joomla 1.5 encoding error

Postby lior » Tue Apr 22, 2008 2:18 pm

all I needed to do was to change the encoding to 'utf-8' in the lang file. the front-end is looking great (the sitemap is aligned correctly since it uses the template's css).

I guess the back-end component of xmap is using custom styling, so it's not "fitting-in" with joomla's rtl-css of the back-end.

I think to most logical customization would be to use "mirrored" (left<-->right, etc.) css file when $this->language==he-il.

I'm overloaded with my finals at the moment, so I can't contribute any actual patches :( I hope I'll find the time in the next month.
lior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 14, 2008 7:13 pm
Location: l8d.org


Return to General



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests