Saturday, 30 August 2014 06:32
beggarly

category alias with wrong encoding

Report Xmap bugs on this forum.

category alias with wrong encoding

Postby mtk » Fri Jan 04, 2008 11:07 pm

Hi,
with J!1.5, when using title alias for the category, it becomes part of its articles links.
Although it is built correctly by JRoute, it is NOT encoded correctly in the XML - generating a parse error in Google...
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby guilleva » Sun Jan 06, 2008 5:13 pm

Thanks mtk, can you please provide more detail or an example of this?

Thanks again.
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:category alias with wrong encoding

Postby mtk » Sun Jan 06, 2008 5:56 pm

easy:
take a category you are showing in one of the menus (blog or table layout). change the category alis to something not in latin encoding (i.e ?????)

check the sitemap generated inside the site - OK
check the XML generated - U'll see some encoding issues.
(google won't read it, but the links work - Joomla understands them)
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby guilleva » Thu Jan 10, 2008 4:13 pm

Can you please post the error reported by Google?

Thanks
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:category alias with wrong encoding

Postby mtk » Thu Jan 10, 2008 5:08 pm

As soon as Google will process the Sitemap again
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby mtk » Sat Jan 19, 2008 11:21 pm

sorry for the delay.
Here is the spoken sitemap: http://www.ebay-israel-expert.com/index.php?option=com_xmap&sitemap=1&view=xml&no_html=1
Google response is:

Parsing error (line 11)
We were unable to read your Sitemap. It may contain an entry we are unable to recognize. Please validate your Sitemap before resubmitting.


line 11, on the source of the XML Sitemap is:
Code: Select all

<loc>http://www.ebay-israel-expert.com/&#215;&#164;&#215;&#170;&#215;?&#215;?&#215;&#170;%20&#215;?&#215;&#160;&#215;?&#215;&#170;%20&#215;?&#215;?&#215;?&#215;?&#215;?.html</loc>
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby vic » Wed Apr 16, 2008 8:48 am

I can confirm this issue too.

Check my site (J1.5, Hebrew language):
http://www.i-law.co.il/component/option,com_xmap/lang,en/no_html,1/sitemap,1/view,xml/

Example:
Code: Select all
<loc>http://www.i-law.co.il/×?×?ש×?ת/פ×?× ×?×?×?/</loc>
vic
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 16, 2008 9:45 am

Re:category alias with wrong encoding

Postby mtk » Fri Apr 18, 2008 12:51 pm

OK,
I got MyBlog component installed on a J!1.0 site.

I created a plugin for XMAP to work with MyBlog, which generates links to bloogrs:
Code: Select all
index.php?option=com_myblog&blooger=MY_NAME

MY_NAME is in a non-Latin language (Hebrew).


the HTML view of the sitemap show the correct links, but the XML cannot be read by Google.
it is the same issue...


I'd say something in the creation of the XML is altering the encoding...
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby mtk » Fri Apr 18, 2008 1:17 pm

OK, I don't know if that fixes all related issues, but it does fix the problems presented at the first silte: www.ebay-israel-expert.com (category alias) & pn the blogger links of MyBlog: www.datecafe.co.il


the fix is just to remove the escaping call in:
component/com_xmap/xmap.xml.php (line 33)
mtk
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 10, 2007 5:58 pm

Re:category alias with wrong encoding

Postby vic » Mon Apr 21, 2008 3:24 pm

I have the xmap 1.1 for J1.5, so your work around not help me.

Any suggestion ?

Thanks.
vic
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 16, 2008 9:45 am

Next

Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest