Thursday, 23 October 2014 02:22
beggarly

URLs not generated properly for alias menu items

Report Xmap bugs on this forum.

URLs not generated properly for alias menu items

Postby dynedain » Thu Apr 10, 2008 6:36 pm

If you have the core Joomla SEF Urls turned on to require mod_rewrite (with .htaccess) then Alias menu items don't get the proper links generated in the XML sitemap (v1.1 for Joomla 1.5).

Take this example:
2 Menu items. Menu item 1 is called About Us and is an alias to menu item 2. Menu Item 2 is called Vision and is a submenu item of Menu Item 1.

Menu Item 2 has the full url of:
index.php?option=com_content&view=article&id=17

Menu Item 1 has the full url of:
index.php?Itemid=31

The Joomla created SEF url for both menu items is:
http://www.example.com/about-us/vision

But for the alias, Xmap is not producing the SEF url for the alias menu item. Instead it is generating a URL which has nothing to do with either menu item:
http://www.example.com/index.php?Itemid=2&option=
dynedain
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Apr 10, 2008 7:20 pm

Re:URLs not generated properly for alias menu items

Postby cazzani » Fri Apr 11, 2008 7:38 am

It happens to me as well with Xmap 1.1 on Joomla 1.5.2.

The aliased menu item has a wrong url on the sitemap.
You can see it on my test site j1.vertigonet.it/sitemap in the Presentazione link under Chi Siamo.

I also see other problems, two sections (Nuovi prodotti and Tecnologie) are duplicated in the sitemap, I have no idea why.

Stefano
cazzani
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:12 am
Location: Milan, Italy

Re:URLs not generated properly for alias menu items

Postby guilleva » Fri Apr 11, 2008 1:28 pm

Hi, thanks for reporting me that, I'll take a lot at that and I'll be back with a solution for this!
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:URLs not generated properly for alias menu items

Postby guilleva » Fri Apr 11, 2008 2:26 pm

Greetings,

here is the patch, please try it and let me know how it works for you!

Just replace the file /components/com_xmap/xmap.php with the one in the attached zip file!

Thanks!

xmap-patch-20080411b.zip
(4.2 KiB) Downloaded 420 times
Last edited by guilleva on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 65535 times in total.
Reason: 1
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:URLs not generated properly for alias menu items

Postby cazzani » Fri Apr 11, 2008 3:23 pm

I applied the patch but I got the same results as before.

Stefano
cazzani
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:12 am
Location: Milan, Italy

Re:URLs not generated properly for alias menu items

Postby guilleva » Fri Apr 11, 2008 3:37 pm

I'm sorry, my bad! Please download and apply the patch again!


Thanks
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:URLs not generated properly for alias menu item

Postby dynedain » Fri Apr 11, 2008 4:04 pm

Thank you for your prompt response! The patch seems to generate the right URLs for aliased menu items, but now the submenu items under those alias items aren't being generated.
dynedain
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Apr 10, 2008 7:20 pm

Re:URLs not generated properly for alias menu item

Postby guilleva » Fri Apr 11, 2008 4:31 pm

Hi thanks, can you please try it once again? Now it should work!

Just download and replace the file again. ;)

Thanks!
User avatar
guilleva
Administrator
Administrator
 
Posts: 1527
Joined: Wed Sep 12, 2007 3:10 am
Location: San José, Costa Rica

Re:URLs not generated properly for alias menu item

Postby dynedain » Fri Apr 11, 2008 4:34 pm

That appears to have done the trick! Thank you very much for rolling it out so fast!
dynedain
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Thu Apr 10, 2008 7:20 pm

Re:URLs not generated properly for alias menu item

Postby cazzani » Fri Apr 11, 2008 5:05 pm

It worked for me, too. Great.

However, do you have an idea why on my site, in two out of four sections I have, the list of categories is displayed twice in the sitemap?

For instance, I get two entries in the sitemap for the same page "In Primo Piano"

j1.vertigonet.it/nuovi-prodotti/25-in-primo-piano and
j1.vertigonet.it/nuovi-prodotti/in-primo-piano
cazzani
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:12 am
Location: Milan, Italy

Next

Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron