Viernes, 25 Julio 2014 01:36
beggarly

double links, faulty XML-Link, disabled links in googleindex

Report Xmap bugs on this forum.

double links, faulty XML-Link, disabled links in googleindex

Postby dee » Fri Aug 09, 2013 9:19 am

hi there, we are using xmap for years and are very satisfied until now, so the following questions / issues came up:
(J2.5.11 / XMAPcomp2.3.3 / XMAPcontentplugin2.0.4)

1. double links
almost all category-blog menu-links are twice in the xmap, so i have to login and uncheck them manually...

is this a bug? how can this be prevented?

example:
- Minivans
- Mercedes-Benz Viano L
- Volkswagen Multivan L
- Minivans
- Volkswagen Multivan L
- Mercedes-Benz Viano L

2. faulty XML-Sitemap-Link
we use EN as second language, and if i click on the EN-Sitemap-XML-Link in the backend, it comes up on a new tab empty. i found out that if i add manually lang=en on the link, it shows up correctly

is this a bug?

3. disabled links appear in the google index
before going online with this specific site, we had it blocked by robots.txt and disabled all not wanted links in XMAP. yesterday we found out that all those disabled links (which are all subitems in category-blog-view-menus) are present in the google index, which is really bad!!! we ran XENU Link Sleuth over the site, and the tool could not discover any of those links! they are physically nowhere in the site present, not even in the XML-sitemaps, but only as disabled links in the sitemap (which are not visible if not logged in in the fronte-end)...

can you explain this? is this a xmap-bug?

i dont know if this might be relevant to all or some of the issues, we are using sh404SEF for this site...?

best regards,
dee
dee
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 3
Joined: Wed Jan 18, 2012 4:15 pm

Return to Bugs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron